تعمیر کانکس ویلایی به صورت دورهای از واجبات مالکیت چنین سازهای است. این کانکس مثل یک منزل یا ویلایی واقعی به مرور زمان دچار آسیبهای گوناگون میشوند. تعمیر نکردن این خرابیهای کوچک و بزرگ طول عمر کانکس ویلایی را کاهش داده و کاراییاش را در عمل دچار مشکل میکند.
تعمیرات این کانکس شامل رسیدگی به پوسیدگیها و خرابیهای بدنه، سقف، تأسیسات و… است. وقتی با یک مجموعه تولیدکننده کانکس یا تعمیراتی کانکس همکاری میکنید، کارشناسان به محل کانکس مراجعه کرده و خرابیها را ارزیابی میکنند. بعد با تجهیزات مناسب خرابیها را تا جای ممکن ترمیم یا در صورت لزوم بعضی قطعات را تعویض میکنند.
در این مطلب میبینیم که با خرید کانکس ویلایی چطور باید مراقبت تعمیر و نگهداری آن هم باشید تا طول عمر این سازه را به حداکثر برسانید.
مراحل تعمیر کانکس ویلایی |
اقدامات لازم |
ابزارها |
ارزیابی خرابیها | شناسایی مشکلات و آسیبهای موجود | چراغقوه، دفترچه یادداشت و دوربین |
تعمیر اسکلت کانکس |
|
پانلهای جدید، مواد عایقبندی، رنگها و پوششهای مناسب ضد زنگ و خوردگی |
رفع نشتی آب | عایقبندی سقف و دیوارها | مواد عایقبندی، سیلیکون و پارچههای ضدآب |
تعمیر تأسیسات |
|
نوار تفلون، اتصالات و لولههای جدید و لولهبُر |
تعمیرات داخلی | ترمیم یا نصب دیوارپوشها، کفپوشها و تجهیزات داخلی | چکش، میخ، پیچگوشتی، مواد دیوارپوش و کفپوش |
کانکس ویلایی بیشتر دچار چه خرابیهایی میشود؟
کانکس ویلایی مثل یک کانکس باغی است؛ اما با ابعاد بزرگتر و امکانات بیشتر. پس میتوان پیشبینی کرد که تعمیر کانکس ویلایی به تبع ابعاد و امکانات بیشتر این سازه، تقاضای بیشتری هم دارد.
از جمله خرابیهایی که برای کانکس ویلایی اتفاق میافتند عبارتاند از:
- پوسیدگی بدنه: گذشت زمان و به خصوص عوامل جوی، بدنه کانکس را دچار پوسیدگیهایی خواهند کرد.
- آسیبهای ساختاری: چهارچوب یا اسکلت کانکس در معرض طوفان، زلزله یا تصادفات دچار خرابیهای ساختار میشود که باید فوراً تعمیر شوند.
- نشتی آب: یکی از معضلات رایج در مناطق بارانی نشت آب از سقف یا دیوار کانکس به داخل است. رطوبت هم در بعضی مناطق به قسمتهای مختلف کانکس رسوخ میکنند. این آب یا رطوبت مشکلاتی جدی را به همراه خواهد داشت.
- خرابی تأسیسات: سیستم برق، لولهکشی اهاها، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی از مهمترین بخشهای کانکس ویلایی محسوب میشوند. تعمیر نکردن خرابیهای احتمالی این سیستم، در عمل کاربرد سازه را دچار اختلال میکند.
مراحل تعمیر کانکس ویلایی
پیش از این در کانکس بارون درباره بازسازی کانکس ویلایی صحبت کردهایم. روند کلی تعمیر این سازهها نیز شباهتهایی به بازسازی آنها دارد. مراحل این پروسه را در ادامه میبینیم.
1/ بررسی وضعیت کانکس
قبل از شروع کار باید سنگ بنا را محکم گذاشت. به این معنی که اول تمام آسیبها و خرابیها فهرست شوند. این فهرست زمان کلی لازم برای انجام تعمیرات و اولویتبندیها را مشخص خواهد کرد. به همین منظور کارشناسان باتجربه از مجموعههایی مانند کانکس بارون به محل کانکس مراجعه کرده و سقف، دیوارها، کف، سیستمهای داخلی و زیرساختها را وارسی میکنند.
یکی دیگر از مسائلی که در این مرحله نیازسنجی میشود، مکان تعمیر کانکس است. اگر تعمیرات سطحی باشند، میتوان از خدمات تعمیر کانکس در محل برای آنها استفاده کرد. اما اگر آسیبهای عمیقتر و وسیعتر باشند، باید کانکس را به کارگاه منتقل کرد.
2/ تهیه ابزار و تجهیزات لازم
در این مرحله ابزار، مواد لازم برای ترمیم و تجهیزات مورد نیاز آماده میشوند. تجهیزاتی که معمولاً شامل چکش، اره، پیچگوشتی، مواد عایقبندی، رنگ، مصالح مدرن جدید و تجهیزات برق و لولهکشی هستند.
3/ تعمیر اسکلت اصلی
اگر بدنه و ساختار اصلی کانکس دچار آسیب شده باشد، این آسیبها در صورت امکان ترمیم میشوند. اما اگر خرابیها عمیقتر باشند، قسمتهایی از بدنه عوض خواهند شد. به این ترتیب در این مرحله معمولاً کارهایی مانند تعویض پانلهای دیواری و سقفی، رنگآمیزی مجدد و تقویت عایقبندی انجام میشوند.
4/ رفع نشتی آب
گفتیم که تعمیر کانکس ویلایی گاهی شامل رفع نشتیهای آب هم میشود. به این منظور ابتدا باید محل نشتی شناسایی شود. آب از دیوار وارد میشود یا سقف یا هر دو؟ سپس مواد عایقبندی مناسب انتخاب کرده و نشتی برطرف میشود. اما اگر نشتی عمیق و زیاد باشد، بخشهایی از سقف یا حتی کل آن عوض میشود.
5/ تعمیر تأسیسات
تعمیر تأسیسات از تخصصیترین و مهمترین مراحل تعمیرات کانکسهای ویلایی هستند. مرحلهای که میتواند شامل اقدامات زیر باشد:
- تعویض یا تعمیر پریزها، کلیدها، سیمها و فیوزها
- نصب تجهیزات حفاظتی مثل دستگاههای محافظ برق برای جلوگیری از خرابیهای ناشی از نوسانات برق
- باز کردن گرفتگیهای موجود در مجاری آب و فاضلاب با ابزارهای مناسب
- تعویض لولههای ترکیده و معیوب
- تعویض اتصالات و شیرآلات خراب
- تمیز کردن فیلترها و کانالهای سیستمهای گرمایشی و سرمایشی و تعویض قطعات خراب و معیوب مثل ترموستات، موتور و کمپرسور
- جایگزین کردن سیستم گرمایشی یا سرمایشی جدید و سالم به جای نمونههای قدیمی
- تعمیر یا تعویض تجهیزات مانند پمپ آب، تصفیهکننده آب و…
6/ تعمیرات داخلی غیرتأسیساتی
تعمیر کانکس ویلایی بعد از تأسیسات به دیوارپوشها، کفپوشها، کابینتها و سایر تجهیزات داخلی میرسد. چون هدف تعمیر خرابیها است، تا جای ممکن همان محصولات قبلی تعمیر میشوند. اما اگر امکان آنها مهیا نباشد، محصولات جدید جایگزین خواهند شد.
نکات مهم در تعمیر کانکس ویلایی
چه کنیم که تعمیرات این نوع از انواع کانکس بهترین نتیجه را داشته باشد؟ از طرفی چطور میتوانیم نیاز به تعمیرات را تا جای ممکن کم کنیم؟ با رعایت نکات زیر:
- برای جلوگیری از آسیبهای جدی و عمیقتر که هزینههای بالاتری را میطلبند، کانکس را به صورت دورهای بازبینی و سرویس کنید.
- استفاده از مواد عایق باکیفیت و مناسب، تضمین میکند که آب و رطوبت راه ورودی به داخل کانکس نخواهند داشت.
- در مناطقی که شرایط جوی خاص (مثل مرطوب، بارانی، برفی و…) دارند، کانکس را در دورههای کوتاهتر سرویس کنید. از طرفی خرابیهای سطحی و تازه را هم جدی بگیرید.
- هر چه مواد ترمیمی و تعمیراتی باکیفیتتر باشند، هزینه تعمیرات هم بالاتر میروند. اما این هزینهای است که ارزشش را دارد! چون در ازای پرداخت آن، طول عمر کانکس بیشتر خواهد بود.
تعمیر کانکس ویلایی در کوتاهترین زمان، توسط تیم خبره
تعمیر کانکس ویلایی میتواند به انجام کارهایی سادهای مثل ترمیم آسیبهای جزئی دیوارها، تعویض فیوز یا … ختم شود. اما گاهی مشکلات جدیتر هستند و باید وقت و هزینه بیشتری برای آنها صرف شود. در این مطلب نیز انواع خرابیها و مراحل تعمیر آنها را مرور کردیم. اما در هر صورت و حتی در مورد آسیبهای جزئی هم همکاری با یک تیم خبره و باتجربه در اولویت است.
کانکس بارون به عنوان یک تولیدکننده و پیمانکار کانکس در تعمیر خرابیها و آسیبهای کانکس ویلایی نیز همراه شما خواهد بود. برای اطلاع از هزینهها کافی است با شماره 05136228800 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
1. چه زمانی برای تعمیر کانکس ویلایی اقدام کنم؟
اگر شاهد نشتی آب، اتصالات برقی، افت فشار آب، بوی نامطبوع یا هرگونه تغییرات ظاهری یا عملکردی بودید، از تعمیرکاران برای شناسایی مشکلات کمک بگیرید.
2. آیا میتوانم تعمیرات کانکس ویلایی را خودم انجام دهم؟
بعضی از تعمیرات ساده مثل تعویض کلیدها و پریزها، رفع نشتیهای کوچک و تمیز کردن سیستمهای گرمایشی و سرمایشی را میتوانید خودتان انجام دهید. اما برای تعمیرات پیچیدهتر مثل تعمیر سیستمهای برقی و لولهکشی، بهتر است از متخصصان کمک بگیرید.