کانتینر ویلایی از کانتینرهای حملونقل ساخته میشوند. در بسیاری از کشورهای غربی از کانتینرهای دست دوم برای ساخت یک خانه راحت و مدرن استفاده میکنند. در کشور ما اغلب به جای کانتینر از کانکس برای ساخت ویلاهای موقت یا دائمی استفاده می شود. امّا شما میتوانید از کانتینرهای حملونقل نیز برای این هدف استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر ما را در این مقاله کانکس بارون همراهی کنید.
کانتینر ویلایی چیست؟
کانتینر ویلایی یا خانههای کانتینری به سازههایی اطلاق میشود که از کانتینرهای حملونقل برای ساخت واحدهای مسکونی استفاده میشود. این کانتینرها معمولاً برای حملونقل کالاها در سراسر جهان استفاده میشوند، اما با تغییرات و اصلاحات لازم میتوانند به خانههای راحت و قابل سکونت تبدیل شوند.
برای انتخاب کانتینر مناسب برای ساخت ویلا خوب است با انواع ارتفاع کانتینر و کاربردهایشان آشنا شوید. مراحل و جزئیات تبدیل کانتینر به کانکس را نیز در مجله کانکس بارون توضیح دادهایم تا چگونگی و روند تغییرات آن را بشناسید.
مزایای کانتینر ویلایی
چرا از کانتینر برای ساخت ویلا استفاده کنیم؟ همان طور که میدانید کانتینرها از بدنههای قوی ساخته میشوند تا در هنگام حملونقل، تجهیزاتی که در داخل آنها قرار میگیرد، سالم بمانند. به همین سبب اگر از آنها به عنوان ویلا برای باغ خود استفاده کنید، از بابت مقاومت و دوام، خیالتان راحت باشد.
به طور خلاصه مزایای کانتینر ویلایی را در زیر آوردهایم:
- سریع و اقتصادی: ساخت خانههای کانتینری معمولاً سریعتر و اقتصادیتر از ساخت خانههای سنتی است.
- قابلیت حملونقل: این خانهها را میتوان به راحتی جابهجا کرد و به مکانهای مختلف منتقل کرد.
- دوام و مقاومت: کانتینرهای حملونقل از فولاد ساخته شدهاند و بسیار مقاوم در برابر شرایط جوی و زلزله هستند.
- سازگار با محیط زیست: استفاده مجدد از کانتینرها باعث کاهش مصرف مواد اولیه و زبالههای ساختمانی میشود.
- انعطافپذیری در طراحی: این کانتینرها میتوانند به صورت واحدهای مجزا یا با اتصال چندین کانتینر به هم ساختارهای بزرگتر و پیچیدهتری را ایجاد کنند.
در واقع، کانتینرهای ویلایی یک گزینه مدرن و جذاب برای سکونت هستند که با توجه به نیازها و سلیقههای مختلف، قابل طراحی و اجرا هستند.
معایب کانتینر ویلایی چیست؟
در مقایسه با سازههای سنتی، اولین مسئله، تعداد طبقهها است. کانتینرهای ویلایی را بهتر است بیش از دو طبقه استفاده نکنید. همچنین، برای تبدیل کانتینر به یک ویلا با امکانات کامل نیاز به تغییرات و تقویتهای بیشتری خواهید داشت.
مشخصات فنی کانتینر ویلایی
با توجه به نوع تک واحدی یا چند واحدی (اغلب دوبلکس)، کانتینر ویلایی میتواند مشخصات فنی متفاوتی داشته باشد. با این حال همان طور که اشاره کردیم، بدنه آنها از فولاد سخت ساخته شده است تا بتواند در برابر شرایط سخت جوی و حملونقل سنگین دوام و مقاومت داشته باشد.
کانتینرها میتوانند 20 یا 40 فوتی باشند. کانتینر 20 فوتی دارای 6 متر طول، 2.44 متر عرض و 2.59 متر ارتفاع است. مدل 40 فوتی شامل 12 متر طول، 2.44 متر عرض و 2.59 متر ارتفاع میشود.
امکانات کانتینر ویلایی
مانند کانکس ویلایی، این نوع کانتینر نیز امکانات مختلفی دارد:
- اتاقخواب: تعداد و اندازه بسته به طراحی ویلا
- سالن پذیرایی و نشیمن: فضای مشترک برای نشستن و تفریح
- سرویسهای بهداشتی: شامل حمام و دستشویی
- آشپزخانه: با تجهیزات کامل
- تاسیسات: شامل لولهکشی آب، برق و گاز
انواع کانتینر ویلایی
کانتینرهای ویلایی از نظر ابعاد، از نظر جنس بدنه و تعداد واحد میتوان دسته بندی کرد. امّا در یک حالت کلی، کانتینر ویلایی به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم میشوند. مدلهای ثابت برای کسانی مناسب است که به یک اقامتگاه دائمی نیاز دارند. این نوع کانتینرها معمولاً با عایق بندی و مقاوم سازی دقیق طراحی میشوند.
نوع متحرک برای کسانی که نیاز به جا به جایی دارند مناسب خواهد بود و عملکرد آن مشابه با کانکس سیار است. در زیر آن چرخهایی قرار داده میشود تا حرکت و جابهجایی آسان شود.
تفاوتهای کانکس ویلایی و کانتینر ویلایی
کانکس ویلایی و کانتینر ویلایی دو نوع سازه پیشساخته هستند که هرکدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه به تفاوتهای اصلی آنها میپردازیم:
- کانکس ویلایی از مواد مختلفی مانند فولاد، چوب، پلاستیک و ساندویچ پانل ساخته میشود.
- کانتینرهای که برای حملونقل دریایی طراحی شدهاند از جنس فولاد سنگین هستند.
- ساختار کانکس ویلایی بر اساس نیازهای خاص طراحی و ساخته میشود و معمولاً از ابتدا برای استفاده مسکونی و تجاری ساخته میشوند.
- کانکسهای ویلایی را میتوان برای سکونت موقت یا دائم، دفاتر کار، مغازههای موقت و کلاسهای درسی نیز استفاده کرد.
- کانتینر ویلایی اغلب برای سکونت موقت یا دائم در مکانهای خاصی که نیاز به ساخت سریع و مقاوم وجود دارد، به کار برده میشود.
- ابعاد و طراحی کانکس ویلایی انعطافپذیرتر از کانتینر است. انواع و اقسام کانکسهای ویلایی با طرحها و ابعاد مختلف وجود دارند.
- برای تغییرات در ابعاد و ظاهر کانتینر نیاز به برش و جوشکاری هست که میتواند زمان و هزینه بر باشد.
سخن پایانی
هر دو نوع سازه، کانکس ویلایی و کانتینر ویلایی، دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. انتخاب بین این دو بستگی به نیازها، بودجه، و شرایط محیطی دارد. کانتینرهای ویلایی به دلیل مقاومت بالا، قابلیت حملونقل آسان و هزینه کمتر، گزینهای مناسب برای بسیاری از کاربردها هستند. از طرفی، کانکسهای ویلایی با انعطافپذیری بیشتر در طراحی و مواد متنوع، برای کاربردهای خاص و نیازهای سفارشی مناسبتر هستند.